Чому русинський прапор і книги, вже пів року «на експертизі й під арештом» в СБУ?

Часто чуємо заяву від СБУ: Виключно в межах Конституції України та діючого законодавства, а також з повагою ставиться до нас, громадян України, та до прав кожного громадянина, на свободу вибору віросповідання і світогляду, у своїй діяльності СБ України, а також дбаючи про захист гідності та честі громадянина».

А що насправді?!

При відсутності підозри про вчинення злочину і без вручення обвинувального акту про скоєний злочин, вже сьомий місяць на сайті СБУ України знаходяться оприлюднені матеріали православного кафедрального собору м. Ужгород такі як фото: русинського прапору, русинських книг, русинської символіки, русинських газет, русинських журналів, з дописом «прапор «так званої, Республіки Підкарпатська Русь» з текстом гімну «підкарпатських русинів»», так їх коментарем, котрий стосується опублікованих матеріалів: «Наразі всі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій».

Напевно СБУ, під словами «діюче законодавство» має на увазі Постанову Верховного Суду від 27.02.2009 №1 «Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи», що вказує на обовязковість дотримання і СБУ Статті-3, Конституції України, коли «захищає» нашу «честь і гідність, недоторканність і безпеку, які визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю».

Питання відкрите: доказом якого злочину являються опубліковані на сайті СБУ і постійно росповсюджувані Медіа в Україні, фото, зроблені під час «контррозвідувальних (безпекових) заходів» на території кафедрального православного собору м. Ужгород 14 грудня 2023 року працівниками Служби Беспеки України?

Друге питання: з повагою до яких прав громадянина ці матеріали надалі фігурують на сайті СБУ в статті під назвою «СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) (…), склади пропагандистської літератури (…)», і з дописом: «Наразі всі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій».

Оскільки про жодні процесуальні дії мені невідомо…?! https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-vyiavyla-v-yeparkhiiakh-upts-mp-rosiiski-pasporty-sklady-propahandystskoi-literatury-ta-perepustky-okupantiv

redactor

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Next Post

Why are the Rusyn flag and books "under examination and under arrest" in the SBU for half a year?

Вт Июл 11 , 2023
Share on Facebook Tweet it Share on Reddit Pin it Email We often read a statement from the Security Service of Ukraine: Exclusively within the limits of the Constitution of Ukraine and current legislation, as well as respecting us, the citizens of Ukraine, and the rights of every citizen, to […]

You May Like

Актуальноє:

Translate »