5 квітня 2016 року Закарпатська обласна рада на третій сесії VIІ скликання прийняла рішення №259: “..невідкладно внести зміни до Конституції України та законів України.. відносно результатів Закарпатського обласного референдуму 1 грудня 1991 року на якому 546 450 виборців Закарпатської області, або 78,6%, віддали свої голоси «за» проголошення Закарпатської області України спеціальною самоврядною територією.


– 31 жовтня 1991 року депутати Закарпатської обласної ради зібрались і продовжили робота сесії. На ній було ухвалено рішення «Про проведення обласного референдуму»

– 1 грудня 1991 року, одночасно з Всеукраїнським референдумом та виборами Президента України, відбувся і місцевий референдум, згідно результатів якого переважна більшість виборців Закарпаття ствердно відповіли на питання «Чи бажаєте Ви, щоб Закарпаття отримало статус самоврядної території, як суб’єкта у складі незалежної України і не входило в будь-які інші адміністративно-територіальні утворення?».

– 5 квітня 2016 року Закарпатська обласна рада на третій сесії VIІ скликання прийняла рішення №259:

“…це стосується і результатів Закарпатського обласного референдуму 1 грудня 1991 року на якому 546 450 виборців Закарпатської області, або 78,6%, віддали свої голоси «за» проголошення Закарпатської області України спеціальною самоврядною територією, як суб’єкта у складі незалежної України. (…)

З огляду на зазначене, Закарпатська обласна рада просить невідкладно внести зміни до Конституції України та законів України з метою відходу від централізованої моделі управління, забезпечення спроможності та широких повноважень місцевого самоврядування, побудови ефективної системи територіальної організації влади в Україні, реалізації у повній мірі положень Європейської хартії місцевого самоврядування, принципів субсидіарності, повсюдності, фінансової та матеріальної самодостатності місцевого самоврядування.»

За матеріалами:

https://cvk.gov.ua/novini/sogodni-30-richchya-referendumu-za-nezalezhnist-ukraini.html

http://www.mukachevo.net/ua/blogs/view-post/1653

https://www.lem.fm/pryama-nedemokratsiya-yak-inshtrument…/

Актуальне від Степана Сікори



redactor

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Next Post

Вітання і план Різдвяного богослужіння в кафедральному православному соборі м. Ужгорода - 2022

Ср Янв 12 , 2022
Share on Facebook Tweet it Share on Reddit Pin it Email

You May Like

Актуальноє:

Translate »