Miért van fél éve “vizsgálat alatt és letartóztatás alatt” a ruszin zászló és a könyvek az SBU-ban?

Gyakran olvashatunk az Ukrajna Biztonsági Szolgálatától egy nyilatkozatot: Kizárólag Ukrajna alkotmánya és a hatályos jogszabályok keretein belül, valamint tiszteletben tartva minket, Ukrajna polgárait és minden állampolgár jogait, a vallásszabadsághoz és a szabad vallásgyakorláshoz. világnézetet, tevékenységében az Ukrán Biztonsági Szolgálatot, valamint ügyelve az állampolgári méltóság és becsület védelmére”.
És valójában mi?!
Bűncselekmény elkövetésének gyanúja és az elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatos vádemelés hiányában az ukrán SBU honlapján a hetedik hónapja az ungvári ortodox székesegyház anyagai, például fényképek a ruszin zászlót, ruszin könyveket, ruszin jelképeket, ruszin újságokat, ruszin folyóiratokat, “az ún. Kárpátaljai Rusz Köztársaság zászlaja” poszttal a “Kárpátaljai ruszinok” himnuszának szövegével, valamint kommentárjukkal a közzétett anyagokkal kapcsolatban: “Jelenleg minden lefoglalt anyag vizsgálatra került további eljárási cselekmények lefolytatása céljából.”
Valószínűleg az SBU a “érvényes jogszabályok” kifejezés alatt a Legfelsőbb Bíróság 2009.02.27-i 1. sz. határozatát jelenti “Az egyén méltóságának és becsületének, valamint üzleti hírnevének védelme ügyében folytatott bírói gyakorlatról” magánszemély és jogi személy”, amely Ukrajna alkotmányának 3. cikkének betartására és az SBU 3. cikkére utal, amikor “védi” “becsületünket és méltóságunkat, sérthetetlenségünket és biztonságunkat, amelyeket Ukrajnában a legmagasabb társadalmi értékként ismernek el. “
A kérdés nyitott: az SBU honlapján közzétett és a Media által Ukrajnában folyamatosan terjesztett fotók, amelyeket az ungvári dóm ortodox székesegyház területén 2023. december 14-én az ungvári székesegyház területén “elhárító (biztonsági) intézkedések” során készítettek az alkalmazottak. az Ukrán Biztonsági Szolgálattól, milyen bűncselekmény bizonyítékai?
A második kérdés: mely állampolgárok jogaira tekintettel jelennek meg ezek az anyagok az Ukrán Biztonsági Szolgálat honlapján az „Ukrán Biztonsági Szolgálat az Ukrán Ortodox Egyház (MP) egyházmegyéiben (…), raktárakban” című cikkben. propagandairodalom (…)”, valamint a következő bejegyzéssel: “Jelenleg minden lefoglalt anyag további eljárási cselekmények megtétele céljából vizsgálatra küldött”.
Mivel semmilyen eljárási cselekményről nem tudok…?!

https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-vyiavyla-v-yeparkhiiakh-upts-mp-rosiiski-pasporty-sklady-propahandystskoi-literatury-ta-perepustky-okupantiv

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Translate »