Заявленіє (Выголошіня) Президента Карпаторусинського общества в США, поддержанноє Закарпатськым областным подкарпато-русинськым обществом имени Кирила и Мефодія.

Приносиме вам заявленіє Джона Ріґеттія, президента Карпаторусинського общества в Споєных штатах Америкы, односно ситуації на Украйині.
„Як бездержавный народ русинов із сполочнôв історійôв у реґіоні, мы, Карпатськы Русины, сто́йиме за жителів Укра́йины – етнічных Укра́йинцюв єднако, як за Неукрайинцюв, но против той аґресії.
Карпаторусиньска община в США (комуніта) все подтримовала територіальну цілосность Украйины, и кҍдь вою́єме за сво́є вызнаня́ на Укра́йині з конкурентными ідеолоґічными аґендами. Мы, русины США солідарны із вшиткыма людьми в Росії, на Украйині, и в дальшых державах, котры также суть проти той войны.“

За матеріалами порталю Лем Фм:
https://www.lem.fm/vyholoshinya-prezidenta-karpatorusinskoho-obshhestva-v-ssha/

redactor

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Next Post

Заявленіє (Выголошіня) Світовой рады Русинôв односно ситуації на Украйині, поддержанноє Закарпатськым областным подкарпато-русинськым обществом имени Кирила и Мефодія.

Вс Фев 27 , 2022
Share on Facebook Tweet it Share on Reddit Pin it Email Приносиме вам Заявленіє (Выголошіня) Світовой рады Русинôв односно ситуації на Украйині, котроє прийняли члены ра́ды на своюм засіданію в Переґу Маре, в Румунії, в суботу 26-го фебруара 2022-го року.„Світова рада Русинôв высловлює солідарность Украйині, хоть до днешнього дня Украйина […]

You May Like

Актуальноє:

Translate »